Forn Germans Adrover

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Germans Adrover

 

Cap als anys 60, els padrins dels germans Margalida i Joan Adrover, actuals propietaris de l’establiment, varen decidir comprar per al seu fill, Sebastià Adrover Roig, l’edifici que estava situat al costat del bar que regentaven a Calonge, el mateix on ara se situa el forn i la botiga de queviures. Amb catorze anys, son pare se’n va anar a Campos a aprendre l’ofici de forner i en tornar va obrir el forn el 1961, que va anomenar amb el llinatge de la família. Al principi, elaborava pa mallorquí i ensaïmades, que repartia amb moto per fora vila.

Cap al 1968, es va incorporar al negoci la seva dona, Margalida Adrover Grimalt, i varen decidir muntar un colmado, com li diuen ells, ja que hi havia suficient espai a l’establiment (forn). Encara ara els clients poden fer la compra dels productes de primera necessitat a la botiga i a l’hora dur-se’n el pa acabat de fer al forn, que encara és de llenya.

Amb el boom turístic, els anys 80 varen ser molt bons per al negoci, ja que repartien el producte a tots els hotels de la zona, a més de cobrir les necessitats del poble i totes les zones dels voltants.

Des de ben jovenets, els dos fills del matrimoni varen aprendre l’ofici i ara regenten l’establiment, al qual han canviat el nom per Forn Germans Adrover, a causa de la jubilació dels seus pares.

Actualment, diuen que és difícil mantenir el negoci i lluiten per continuar oberts i proveir el poble de pa i altres derivats, com alguns pastissos i ensaïmades, ja que és l’únic forn de Calonge.

Foto ruta