Aina Teco

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Aina Teco

 

Pedro Santandreu, Teco, i la seva dona, Bel Servera, Santa, varen obrir l’any 1953 Can Teco, una botiga de queviures al barri de sa Torre de Manacor, que en aquell temps era als afores del poble. La botiga estava especialitzada en la venda de formatge de Menorca, olives i vi a l’engròs, botifarrons, oli, entre altres productes.

Anys després varen traspassar el negoci, però els nous propietaris varen decidir tancar al cap de pocs mesos. Va ser en aquell moment quan la filla del matrimoni, Aina Santandreu, Aina Teco, a l’edat de 21 anys, va decidir recuperar-lo el 1968. La botiga de queviures es va reconvertir en un establiment amb tot tipus de productes per a la llar, com ara drogueria, articles de decoració, vaixelles, etc. Avui, tot i que hi podem trobar un gran assortiment, s’ha especialitzat més en els productes de parament, cuina, decoració i regal. També compta amb articles de producció artesana, com ara llaunes per a ensaïmada i coques, motllos per a senyorets i panades fets a Porreres, així com greixoneres de test de Pòrtol.

Antigament, com a anècdota i mostra de la diversitat d’objectes que s’hi podien trobar, quan s’acostava la festa dels Reis d’Orient, s’habilitava a la botiga un espai per a la venda de juguetes. Després, n’Aina i el seu marit Jaume, disfressat, repartien els regals el Dissabte de Reis entre els clients i veïnats, fent una bona festa. Conten que un any en varen repartir més de 600.

Actualment, la botiga és propietat de Pere Caldentey Santandreu, fill de n’Aina, que l’any 2005 va decidir formar part del negoci familiar.

L’establiment manté l’estructura de l’antiga casa i conserva el trespol original de rajola hidràulica i algunes peces de mobiliari. És molt conegut arreu de tota la comarca de Llevant.

Foto ruta