Alpargateria La Concepció

Arrelat Històric

Alpargateria La Concepció

 

D’ençà que Jerónima Fernández obrí l’espardenyeria al 1940, el darrer tram del carrer de la Concepció va quedar imprès d’una inconfusible olor a espart. L’any 2006 va traspassar el local a María Visitación Hernández, que el regenta actualment.

El local, ubicat a una zona per a vianants, es troba a un nivell inferior de l’alçada del carrer. A la façana trobam el portal amb una finestra amb dues petites vitrines exteriors per a exposició.

Les senalles penjades a la façana donen pas a un ampli assortiment de sabates tradicionals de les Illes: porqueres, patateres, eivissenques, avarques i altres models de calçat artesà, que vesteixen els peus del barri des de fa vuitanta anys, amb la satisfacció d’haver treballat sempre amb fabricants locals. S’ha de remarcar, a més, que han mantingut una línia de comerç de proximitat, amb una producció artesanal d’espardenyes tradicionals de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Amb un tracte familiar i proper, el negoci té una clientela fidel formada tant per residents com també per turistes que s’emporten un record del seu pas per la ciutat. A més, ha estat una parada habitual de la família reial en les seves visites a Palma.