Artesania Tèxtil Bujosa

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Artesania Tèxtil Bujosa

 

L’anomenada tela o roba de llengües és un dels productes artesanals més representatius de Mallorca, i Santa Maria del Camí pot presumir de comptar amb una empresa de referència a l’illa: Artesania Tèxtil Bujosa, una de les poques fàbriques en actiu a Mallorca. A més de la fabricació i venda de les autèntiques teles de llengües mallorquines, trobam tota una sèrie d’articles elaborats amb la mateixa tela.

Endinsar-se en el taller és entrar a una altra època; tota una experiència, amb una maquinària i telers de finals del segle XIX. I no cal dir que la tenda també respira qualitat artesanal per tots els seus racons. En aquest sentit, la clientela en destaca el bon fer, la proximitat, les explicacions i el servei excel·lent d’aquesta nissaga familiar dels Bujosa.

L’inici de l’activitat va ser al 1949, essent el fundador Guillem Bujosa Rosselló, un apassionat del món dels teixits al qual dedicaria tota la seva vida, obtenint la carta de mestre artesà. Més tard també la va aconseguir el seu fill, Guillem Bujosa Cañellas, que en va agafar el relleu i va millorar la tasca iniciada pel seu pare, donant un gran impuls a Can Bujosa.

Guillem Bujosa Bover, net del fundador, va agafar les regnes del negoci i va ser l’eix primordial de la tercera generació dels Bujosa fins a la seva mort el 2022, moment en el qual es va posar al capdavant la seva germana Maribel.

L’empresa està reconeguda com a artesana i els seus dissenys combinen tradició i modernitat. A banda de les teles de diferents tipus s’hi venen altres articles com bosses, objectes de decoració, peces de roba, balancins, estovalles, davantals, coixins, peces de seda natural, vànoves, estores, tapissos, etc.

En qualsevol cas, la tela de llengües, elaborada amb la tècnica mil·lenària de la ikat, constitueix el producte estrella. No debades, és omnipresent a moltíssimes cases mallorquines, palaus, possessions i cases senyorials. I per Can Bujosa de Santa Maria no hi han faltat visites de personatges famosos. L’exportació de productes a diferents països del món ha estat també protagonista, i nombrosos mitjans de comunicació locals i internacionals n’han fet cròniques. A les parets de la tenda es poden veure diplomes, reconeixements, reportatges, noticies, etc.

Foto ruta