Avarca Pons

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Avarca Pons

 

Al carrer del Degollador de Ciutadella, l’any 1945 Josep Pons i Magdalena Camps varen començar a elaborar sabatilles per a altres fàbriques, sent aquest l’origen de l’empresa Avarca Pons.

El 1952 va crear-se Juma, la seva primera marca de sabatilles, moment que entraren en el negoci el matrimoni format pel germà de Magdalena, Josep Camps i Juanita Marquès. Llavors la fàbrica es va traslladar a un altre local del mateix carrer on hi va ser fins a l’any 2009, quan passaren la fabricació al polígon industrial de Ciutadella. També es va signar un conveni amb un representant per vendre el calçat de la seva marca a tota Espanya i varen començar a produir sabates de carrer.

Tot i que l’empresa també fabricava sabatilles per a altres o amb marca pròpia, des de l’any 1992 es va crear un ampli mostrari d’avarques, que ja són el símbol d’identitat d’Avarca Pons. Tots els models, tant per a home com per a dona i fillet, mantenen l’essència originaria de les avarques, un calçat amb més de cent anys de tradició, còmode i resistent, que té les seves arrels en el món rural, però que s’ha reinventat per convertir-se en un producte per als que busquen comoditat i estil per vestir a qualsevol hora del dia.

En aquesta època el fill dels fundadors, Joan Pons Camps, va assumir la propietat única del negoci amb el suport econòmic de la seva germana Margarita. Amb el pas dels anys es va incorporar al negoci la seva esposa Laia Camps.

Tres són les generacions de la mateixa família que han format part d’Avarca Pons, ja que també han començat a treballar-hi dos fills de Joan Pons, José Luis i Dani Pons Camps, que actualment regenten la direcció de l’empresa a parts iguals.

Per últim, cal destacar que des del 2019 compten amb una botiga a l’avinguda del Capità Negrete, 44.

 

Foto ruta