Bodega Biniagual

Arrelat Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Bodega Biniagual

 

La bodega Biniagual és el cor de l’explotació agrícola de la finca que compta amb una llarga tradició vinícola. De fet, va ser un important nucli per al cultiu de la vinya i la producció de vins fins que la fil·loxera, a principis del segle XX, va arribar finalment a Mallorca després d’haver destruït moltes vinyes d’arreu d’Europa. Biniagual no en va ser una excepció i així es va posar fi a la pròspera viticultura. A mitjan de segle passat Biniagual era un lloc abandonat i mig en ruïnes.

L’any 1968 la família Graf va comprar la finca de Biniagual amb la promesa de restituir la viticultura i així reactivar una part de la cultura mallorquina. A poc a poc es va restaurar la finca i recuperar el llogaret; i sobretot es varen tornar a sembrar vinyes, que actualment ocupen 34 hectàrees de superfície vinícola. Així mateix, començaren a elaborar els seus propis vins i a l’any 2005 es va comercialitzar el primer vi d’aquesta nova etapa.

A dia d’avui la segona generació de la família està al capdavant de l’empresa dedicada a la producció de vins. La finca compta amb catorze cases, una capella i un celler històric, un lloc pintoresc i tranquil envoltat de vinyes, un olivar, plantacions de cítrics, ametllers, garrofers i figueres, entre d’altres, a més de camps dedicats al cultiu de cereals. Segueixen les normes de la agricultura ecològica, un sistema de producció agrària que integra els recursos naturals i les tècniques per minimitzar la utilització de fertilitzants, productes fitosanitaris, etc. per garantir una producció sostenible dels aliments. A tot això s’hi afegeix un ramat de 300 ovelles que ajuden amb la fertilització natural de la terra.

La base de la qualitat dels vins de Biniagual és el treball en la vinya, que es realitza totalment a mà, des de la poda a l’hivern fins a la verema a l’estiu, i en harmonia i amb respecte a la naturalesa. Per als seus vins aposta sobretot per les varietats autòctones, típiques de l’illa de Mallorca, com la Manto negro i la Prensal blanca, per conferir a tots i cadascun dels vins un caràcter inconfusiblement mallorquí.

Actualment, la Bodega Biniagual també ofereix visites i tasts de vi amb cita prèvia, durant les quals es poden adquirir els diferents vins del celler a la seva vinoteca.

Foto ruta