Bodega Ramanyà

Arrelat Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Bodega Ramanyà

 

Ramanyà es defineix com un celler familiar situat a la zona dels Coscois, als afores del poble de Santa Maria del Camí. Toni Ramis és el propietari de la bodega que va iniciar de nou l’activitat l’any 2003, si bé cal apuntar que els seus avantpassats ja es dedicaren al negoci de les vinyes, concretament el seu repadrí de Cas Coixet de Buc.

Al celler s’elaboren una línia de vins joves, blancs, rosats i negres; vins de criança amb diferents temps d’envelliment dins bota; vins dolços, i també vins escumosos, elaborats segons el sistema tradicional de segona fermentació en botella. En aquest sentit, «en tots els nostres vins potenciam sempre la tipicitat de la nostra terra, cercant la màxima expressió de les varietats autòctones de Mallorca, fent així vins amb personalitat, que guarden tota l’essència de la nostra illa», comenta Toni.

D’altra banda, cal destacar que des de fa anys la família col·lecciona eines i estris de diferents oficis de la Mallorca preindustrial, com la fusteria, ferreria, sabateria, agricultura, etc. Compten amb més de 3.000 peces, moltes d’elles úniques.

A més de la venda dels vins, es realitzen visites guiades a la col·lecció etnogràfica d’oficis d’antany. Persones famoses han visitat Ramanyà, així com un elevat nombre de mitjans de comunicació. No debades, les visites resulten d’allò més atractives i didàctiques.

Foto ruta