Bodega Ribas

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Bodega Ribas

 

Pedro Ribas de Cabrera va construir el celler al poble de Consell l’any 1711, prop de les vinyes. Des de llavors, s’han elaborat vins ininterrompudament, i s’han especialitzat en les varietats autòctones com manto negro, gorgollassa i premsal. Deu generacions després, els descendents de Pedro Ribas continuen la seva labor i treballen d’acord amb un estil de vida que promou el respecte per la terra, la història i el llegat.

El primer reconeixement i l’adquisició de prestigi va començar ja fa més d’un segle, quan varen obtenir la Medalla de Perfección en l’Exposició Nacional Vinícola de 1877.

Davant l’arribada de la plaga de la fil·loxera a l’illa el 1891 (que va posar fi a la pràctica totalitat de les vinyes, devers 30.000 ha), Ribas no va deixar de produir raïm, ja que va ser pionera en la realització d’empelts sobre peu americà, majoritàriament a partir de les varietats manto negro i premsal.

Tenen el Segell d’Agricultura Ecològica i són membres de l’associació Grandes Pagos de España. Actualment, treballen en projectes de recerca per aconseguir millorar les varietats autòctones, minimitzar la intervenció en la vinya i reduir l’impacte mediambiental.

L’antic celler es troba en un edifici catalogat del segle xviii que ha estat conservat intacte fins a l’actualitat, ha mantingut les històriques caves de barriques i la nau d’elaboració. L’any 2019, l’arquitecte Rafael Moneo va dirigir el projecte d’ampliació del celler, que els ha permès experimentar amb nous dipòsits i vinificacions, millorar l’eficiència energètica i disposar de nous espais per a les visites que rep el celler.

Al celler, des de sempre, s’ha venut el vi a granel. A partir dels anys 80, la nova generació va decidir elaborar vi de qualitat i embotellar-lo. Tot i així, s’ha mantingut la tradició de la venda a granel, molt popular entre la gent del poble i de tot Mallorca. Tenen una petita botiga on venen els seus productes, a més d’oferir visites i tasts dels vins al pati, on tenen exposades eines antigues que s’empraven per a la verema.

Foto ruta