Botiga i pinsos Can Franco

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Botiga i pinsos Can Franco

 

La Botiga i Pinsos Ca’n Franco és un dels negocis més populars de Santa Maria del Camí. Deu el seu nom al fenomen de la migració a França dels seus fundadors, el matrimoni format per Francisco Dols i Joana Dols.

En aquests moments n’està al capdavant Marga Morro Capó, la quarta generació d’aquest negoci tan familiar. Els seus repadrins impulsaren la construcció de l’edifici a l’any 1905. Hagueren de migrar a França i, de tornada a Mallorca, decidiren batejar el nou edifici amb el nom de la moneda del país veí. Als seus inicis, Ca’n Franco fou forn i botiga; de fet, l’obertura del forn va ser devers l’any 1912. També antigament es venia aquí pinso per als animals, activitat que han reprès recentment.

L’edifici crida l’atenció per la seva estructura i forma arrodonida, a certa distància del poble. Marga Morro recorda que el seu repadrí volia veure Santa Maria des de la casa, que va tardar uns tres anys a construir i avui dia està protegida urbanísticament. Com a curiositat, als seus voltants s’hi han filmat escenes d’una sèrie.

A l’interior encara conserven una balança antiga que serveix per pesar pinso. Sobre l’oferta de productes, en destaquen les fruites i verdures de temporada, de proximitat. Ara bé, la varietat és la protagonista. En aquesta línia, el tracte proper, familiar, i la qualitat dels productes marquen Ca’n Franco, un negoci realment genuí.

 

Foto ruta