Ca Donya Àngela

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca Donya Àngela

 

Ca Donya Àngela és una merceria tradicional, de les poques que queden a Palma i, de ben segur, la més antiga de la ciutat, ja que data de 1685. S’ubica des de sempre al carrer Jaume II, abans carrer del Segell o dels Bastaixos.

Els documents trobats per Miquel Aguiló i Esther Gordiola, onzena generació de la família que a dia d’avui regenten l’establiment, parlen que al local, abans de la merceria, hi va haver cases, una botiga i l’Oficina del Dret del Segell, un impost sobre les teles instaurat el 1376 per Pere IV d’Aragó i ratificat per Ferran el Catòlic el 26 d’agost de 1499.

L’any 1671, Baltasar Contestí ven la botiga a Rafel Martí “Barbassa”. El 1679 la Inquisició li confisca, i el 1685 Pere Fortessa “Botiguer”, primer de la nissaga, li compra per 1.160 lliures, moneda de Mallorca. Des d’aleshores, la botiga ha estat regentada per la mateixa família, sempre com a merceria, i sempre ubicada al mateix lloc, oferint un tracte personalitzat i professional per l’experiència acumulada durant més de 335 anys. L’establiment, rep el seu nom actual en memòria d’Àngela Bonnín, que se’n va fer càrrec l’any 1931, després de la mort del seu sogre.

El 1961 es va reformar el local, el que va incloure el canvi de decoració i mobiliari. Tot i això, preserva l’encant dels antics comerços que es dedicaven a l’assortiment de la població i de les modistes quan encara es confeccionava la roba. El mobiliari és sobri, taulell de fusta i vidre i prestatgeries de fusta amb calaixeres per emmagatzemar els petits botons, agulles, fils, didals i altres petits estris. A la façana, l’aparador és de fusta i vidre característic dels anys 60 i 70.