Ca na Clara

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca na Clara

 

La història de Ca na Clara comença l’any 1969, quan Miquel Morlà Coll va començar a fer feina a s’hort des Barrancó, un hort d’arbres fruiters on cultivava taronges, pomes, prunes, caquis i nespres. Per poder donar sortida a tots aquests productes, va decidir muntar una fruiteria l’any 1974 per tirar endavant la seva família.

Miquel també recollia la llet de diferents llocs (granges) i la duia a Coinga (Cooperativa Insular Ganadera de Menorca) perquè la comercialitzassin. Així va ser com es va convertir en el distribuïdor de la llet de la marca Coinga al poble de Ferreries. Recorda que els primers envasos de la llet eren unes caixes metàl·liques amb bòtils de vidre retornables, molt més sostenibles que els actuals.

Una de les coses que ha caracteritzat l’establiment des del dia que van obrir és el tipus de despatx que fan, tècnicament anomenat de venda assistida, en què la gent no agafa el producte, sinó que són els mateixos venedors els qui el preparen sempre a gust del consumidor. Els canvis en els hàbits alimentaris que s’han produït al llarg d’aquests 50 anys han fet que Ca na Clara introduís a Menorca una gran quantitat de productes provinents d’arreu del món.

L’any 2000, quan Miquel es va jubilar, van agafar el relleu els seus dos fills majors, Bosco i Nina. Malgrat el canvi de gerència i l’ampliació de la botiga, van decidir mantenir el nom de Ca na Clara com a homenatge a la seva mare, Clara Allés Pons, fundadora del negoci juntament amb el seu marit. Actualment, és una fruiteria familiar on trobam productes de qualitat, fruita i verdura ecològica, delicadeses i lactis, a més d’un apartat de productes de comerç just.

Dins el magatzem encara conserven la primera balança que tengueren a la botiga, una Mobba, que encara fan servir per preparar les comandes. S’ha de destacar que van ser dels primers a Ferreries a fer repartiment a domicili.

 

Foto ruta