Ca na Mongeta

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca na Mongeta

 

La història de Ca na Mongeta s’inicia l’any 1946 quan na Maria Vidal Llull va fundar el negoci. Va ser la tercera merceria que s’obria al poble, en una època on existia una demanda alta d’articles de confecció degut a la gran quantitat de modistes que treballaven a Campos.

La merceria s’ha caracteritzat per vendre articles per la llar com a llençols, tovalloles i pedaços de cuina, així com variada roba interior, batins, pijames i camisons. Com a curiositat, cal dir que amb el pas dels anys hi ha hagut destacats canvis, com que abans també hi venien juguetes i articles de vidre.

Ubicada a un edifici de 1890, encara conserva el tancament de persiana mallorquina a la façana. Al 1977 la merceria es va ampliar amb un aiguavés quan el padrí es va morir i va tancar la fusteria que hi havia darrera Ca Na Mongeta. Des de llavors, es manté intacta.

Aina Fullana Vidal, filla de la fundadora, és la que més temps ha dirigit la merceria, ja que hi ha estat durant més de quaranta anys al capdavant. A dia d’avui Pere Adrover Fullana, tercera generació de la família, regenta el negoci.

Foto ruta