Ca na Riera

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca na Riera

 

En una casa que antigament formava part de l’Hospital de Santa Magdalena, Juana Riera i el seu marit, Domingo Marquès, obriren l’any 1931 la botiga d’alimentació Ca na Riera. S’hi venien productes del camp i també altres que es portaven de fora de l’illa, tot combinat amb la venda de carn que treien de les porquejades que realitzaven a la mateixa botiga.

El matrimoni va deixar el lloc de s’Hostal de Ciutadella, l’explotació agrícola on treballaven, i es varen instal·lar al poble on residiren a l’habitatge de la part alta de la botiga. Com a curiositat, cal destacar que varen acabar de pagar tant la botiga com l’habitatge amb els doblers que varen treure a la loteria de Nadal de 1935, quan «sa Grossa» va caure a Ciutadella.

Els cinc fills del matrimoni començaren a familiaritzar-se amb el negoci, però va ser Nina, la filla major, qui juntament amb el seu marit Joan Socies agafaren la botiga de queviures. Més tard, s’hi va incorporar el seu fill Arnau que va introduir els productes gourmet, i en aquells moments va ser un dels primers comerços delicatessen de tota Menorca.

Mariola Fiol, quarta generació al capdavant de Ca na Riera, continua amb el negoci familiar iniciat per la seva repadrina, juntament amb el seu marit Toni Salord. Varen realitzar la reforma de la botiga tal com la coneixem a dia d’avui, unificant l’espai i ampliant la superfície de venda. D’aquesta manera deixaren a la vista elements de l’antic Hospital de Santa Magdalena, com ara una columna aferrada a la paret i la «petjada» d’alguna de les portes.

Actualment, Ca na Riera és un referent de Ciutadella amb la comercialització de productes delicatessen, embotits i formatges de Menorca i altres indrets, així com fruita i verdura, safates personalitzades i patés i pizzes amb mozzarella menorquina, així com altres productes de la botiga que elaboren artesanalment. També han muntat un obrador on fan menjar per endur, tot elaborat per ells.

Foto ruta