Ca n’Àgueda Fruites i Verdures

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca n’Àgueda Fruites i Verdures

 

La botiga de queviures Ca n’Àgueda, ubicada a la plaça d’Andreu Torrens de Santa Maria, és un d’aquells petits negocis tradicionals amb caràcter i personalitat.

Va ser fundat l’any 1966 per Magdalena Creus Dols. Per diferents motius, va estar uns anys tancat i va obrir de nou al 2014. Al capdavant hi està la seva filla, Àgueda Dols Creus, que demostra experiència i bon fer.

Magdalena va ser una dona emprenedora que va començar amb una petita botiga amb productes de primera necessitat. A mesura que anaren passant els anys, a conseqüència de la gran demanda dels clients, el negoci va anar ampliant tant la seva capacitat com l’oferta de productes. Es podien trobar des de fruites, verdures i productes d’alimentació bàsica fins a productes càrnics i de peix congelat, articles de drogueria i merceria. A més, degut a la proximitat entre la botiga i l’Escola Graduada es venia una gran varietat de material escolar. A mode d’anècdota contar que, durant molts d’anys, entre els estudiants de la Graduada es feren famosos els entrepans de na Magdalena.

Actualment, hi podem trobar fruites i verdures de temporada, productes frescs, alguns de collita pròpia (taronges, llimones, prunes, albercocs, magranes, olives, ametlles, figues…), encara que la immensa majoria són adquirits a la pagesia mallorquina per contribuir així a la supervivència del camp. No debades, l’aposta pel quilòmetre zero de Ca n’Àgueda és ferma. Altres articles que es poden adquirir a la botiga són els embotits, productes congelats, conserves, vins locals… A més, una de les seves característiques és la venta a granel de llegums, olives, fruits secs… Aquesta és només una petita selecció de l’oferta servida.

Inicialment, la botiga fou anomenada «Colmado Creus», fins el final de la seva primera etapa, el 1993. Des de la reobertura es coneix com a «Ca n’Àgueda Fruites i Verdures». Avui dia encara es conserva a l’interior una màquina de moldre cafè, una bàscula, el batiport i el taulell de venda original, datats d’entre les dècades dels anys seixanta i setanta del segle passat.

Foto ruta