Ca sa Pollaca

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca sa Pollaca

 

Ubicada a ses Voltes, la història de Ca sa Pollaca comença l’any 1897 quan Sebastián Moll i Catalina Casasnovas, amb el suport de la seva nora Maria Salord, obriren l’establiment. L’any 1909, na Maria, juntament amb el seu marit, es varen fer càrrec de manera definitiva del negoci.

El 1945 la titularitat de la botiga va passar a la neboda dels fundadors, Margarita Femenias i posteriorment a la seva filla, Antonia Mercadal Femenias. A dia d’avui el comerç està en mans de Rafael i Jaume Salord Mercadal, fet que constata que el comerç porta més de cent anys en mans de la mateixa família.

Com a curiositat hem de parlar de l’origen del nom de l’establiment. En Sebastián Moll era mariner i tenia una petita embarcació que es deia una «pollaca», i per això la gent de Ciutadella el coneixia com en Sebastiá de sa Pollaca. El 1992 es va oficialitzar el nom de Ca sa Pollaca, ja que abans es deia Magatzems Ses Voltes.

Cal destacar que en el local es conserva una escala interior que està protegida pel Pla General d’Ordenació Urbanística de Ciutadella, el que li atorga un valor patrimonial.

Actualment, a Ca sa Pollaca hi podem trobar diferents tipus de calçat infantil, masculí i femení. Sobretot estan especialitzats en avarques menorquines, espardenyes d’espart, calçat de senderisme, cabassos (cistells), etc.

Foto ruta