Ca s’Esparter

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca s’Esparter

 

La història de l’Armeria Escudero es remunta a l’any 1815, quan Francisco Monjo va obrir la botiga que actualment és coneguda popularment com Ca s’Esparter. Abans havia estat una posada situada just a les portes de la ciutat per als viatgers que arribaven massa tard per entrar dins les murades. Amb el temps i amb més de dos-cents anys d’història, ha passat a ser l’esparteria de referència de la ciutat.

Actualment el negoci està regentat per Llorenç Escudero Carreras, sisena generació de la família, encara que ja treballa conjuntament amb qui serà la setena generació del negoci, la seva filla, Diana Escudero. Llorenç es manté fidel a l’essència de la primera botiga, ja que manté l’activitat inicial de confecció i venda de cordes d’espart. No obstant això, ha anat ampliant l’oferta de producte local artesanal fins a arribar a introduir armes de caça, tota mena d’eines del camp i sabates, com ara avarques i espardenyes. Una de les darreres ampliacions es va produir a mitjans del segle passat amb la introducció d’equipaments per al món del cavall i accessoris per a mascotes.

A més de ser un comerç emblemàtic amb tenda física al centre de la ciutat, es tracta d’un punt de trobada per a les persones provinents del sector de la pagesia. Encara conserva la decoració, les portes, el taulell i el terra originals. Així mateix, manté l’antiga paret de la murada en el garatge i disposa d’una caixa enregistradora que es remunta a la primera meitat del segle XX.

Foto ruta