Cabrer joiers

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cabrer joiers

 

Devers l’any 1900, Francesc Cabrer ja arreglava i fabricava rellotges, a més de vendre màquines de cosir i dur el manteniment de la maquinària grossa de les fàbriques de sabates d’Inca.

Com a anècdota, a l’any 1920 l’Ajuntament de Pollença va encarregar a Düsseldorf (Alemanya) un rellotge per al campanar, però quan un tècnic va venir des d’allà per muntar-ho no hi va cabre. Al final, el tècnic alemany va partir sense posar el rellotge i va ser Francesc Cabrer qui el va muntar i va modificar la maquinària per permetre que el rellotge tingués quatre esferes, una per cadascuna de les façanes del campanar perquè tot el poble de Pollença pogués veure l’hora des de qualsevol punt. Finalment el rellotge es va inaugurar l’any 1921, i compta amb més d’un segle d’antiguitat.

El fill de Francesc Cabrer va continuar amb el negoci familiar de rellotger i als anys cinquanta va començar a introduir també elements de joieria que fabricava ell mateix.

Avui, els germans Francesc, Magdalena i Francesca Cabrer Vicens, tercera generació de la família, estan al capdavant del negoci. En Francesc va estudiar a Suïssa i Barcelona l’art de ser rellotger. La seva mare, Margalida Vicens, també hi va treballar fins que es va morir als 90 anys. L’actual propietari assegura que allò que li agrada més és el fet que els clients coneguin tota la família i, fins i tot, que hi hagi algú que encara va conèixer el seu padrí i, per tant, siguin més antics a la casa que ells, cosa que és d’agrair.

 

Foto ruta