Cafés Samba

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cafés Samba

Andreu Frau Santandreu va començar amb una petita producció de cafè al terrat de Can Costa, on torrava els grans en una torradora petita, i fins i tot els molia, per vendre’ls a alguns cafès i bars del poble. Quan el negoci va créixer, va decidir obrir un local amb el seu amic Joan Caldentey per poder incrementar la producció de cafè. El negoci continuava a l’alça i es varen tornar a canviar de local, just al davant, on encara són avui.

Rafel Frau Llinás, fill d’Andreu, es va incorporar al negoci. Tot i que va començar a treballar d’electricista, va decidir aprendre l’ofici de torrador de cafè i continuar amb Cafés Samba. Fins i tot va comprar la part de Joan Caldentey quan es va jubilar, i es va convertir així en únic propietari. Els quatre fills de Rafel, Andreu, Miquel, Rafel i Bel Maria, estan actualment al capdavant del negoci.

Cafés Samba és un dels cinc torradors de cafè que continuen fent la seva producció a Mallorca, tot i que hi ha més de 70 marques de cafè a l’illa. Després de tres generacions, encara mantenen la mateixa mescla de cafè que elaborava de forma artesanal el seu padrí.

Com a curiositat, cal comentar que són coneguts arreu del municipi pel seu antic lema: «Si el café es Samba… ¿Qué importa la cafetera?»

Foto ruta