Cafés Samba

Andreu Frau Santandreu va començar amb una petita producció de cafè al terrat de Can Costa, on torrava els grans en una torradora petita, i fins i tot els molia, per vendre’ls a alguns cafès i bars del poble. Quan el negoci va créixer, va decidir obrir un local amb el seu amic Joan Caldentey per poder incrementar la producció de cafè. El negoci continuava a l’alça i es varen tornar a canviar de local, just al davant, on encara són avui.

Rafel Frau Llinás, fill d’Andreu, es va incorporar al negoci. Tot i que va començar a treballar d’electricista, va decidir aprendre l’ofici de torrador de cafè i continuar amb Cafés Samba. Fins i tot va comprar la part de Joan Caldentey quan es va jubilar, i es va convertir així en únic propietari. Els quatre fills de Rafel, Andreu, Miquel, Rafel i Bel Maria, estan actualment al capdavant del negoci.

Cafés Samba és un dels cinc torradors de cafè que continuen fent la seva producció a Mallorca, tot i que hi ha més de 70 marques de cafè a l’illa. Després de tres generacions, encara mantenen la mateixa mescla de cafè que elaborava de forma artesanal el seu padrí.

Com a curiositat, cal comentar que són coneguts arreu del municipi pel seu antic lema: «Si el café es Samba… ¿Qué importa la cafetera?»

Foto ruta