Calabruix

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Calabruix

 

Guillem Santandreu era un artesà de la pell i el cuiro que va decidir muntar un taller l’any 1887, conegut com Can Bavalei. Varen començar fent sabates i després es va especialitzar en cadires, amb una tècnica específica, i cinturons. El fill del fundador es va posar al capdavant del taller continuant amb l’ofici. A mesura que passaven els anys, la demanda d’aquests productes va caure per motius com els nous materials de producció, les grans indústries de la fusta, etc.

Guillem, tercera generació de la família i amb el mateix nom que el pare i el padrí, el 2003 va traspassar el negoci a Ana García, que continua amb l’ofici artesà de la pelleteria i, a més de cosir, ha ampliat l’oferta de productes. L’any 2006 va traslladar el taller al passeig d’Antoni Maura i va afegir espai per a la botiga, amb la singularitat de ser una casa típica mallorquina de na Camel·la, al nucli antic de Manacor.

Cal destacar que fa tot tipus de productes amb pell, com ara cinturons, encàrrecs a mida, simbombes, anses de senallons i vestits de dimoni per a les festes de tot Mallorca, realitzats amb productes de l’illa (pell, fang, llata, fusta, etc.). Són els únics productors de cadires de frare de l’illa; per exemple, van fer les cadires de l’Ajuntament de Palma i les de la sala de plens de l’Ajuntament d’Inca. A més, Calabruix disposa d’un ampli assortiment d’autèntica artesania de Mallorca.

Foto ruta