Calçats Neus Palou

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Calçats Neus Palou

 

Els germans Palou varen deixar Alaró, el seu poble natal, per muntar un taller de sabates al carrer Joan Mestre a l’any 1930. Disset anys més tard, el 1947, varen obrir la seva pròpia tenda, Calzados Palou, que des d’un primer moment es va especialitzar en calçat per a home. En els anys 80 i degut al progressiu tancament de les fàbriques de Mallorca, varen començar a comercialitzar sabates principalment de la zona d’Elx.

En els inicis fabricaven ells mateixos les sabates, però després les varen anar comprant a diferents fàbriques de Mallorca com ara Inca, Lloseta, Alaró, etc.

L’any 1972 es posa al capdavant del negoci Maria Neus, filla de Felip Palou, juntament amb el seu marit Miquel Riera. L’any 1988, la família va canviar el nom de la tenda per identificar-la millor amb la seva propietària, passant a ser anomenada Calçats Neus Palou. Miquel Riera i el seu fill, Felip Riera Palou, actual propietari del negoci, i segona i tercera generació de la família respectivament, conten com a dia d’avui és l’únic establiment dedicat exclusivament a sabata masculina, producte que ofereix en totes les mides i tipus (esportives, de vestir, avarques, etc.), sempre de fabricació nacional.

De l’exterior de la botiga, podem destacar el rètol del local amb les lletres de color vermell. També compta amb un rètol de certa antiguitat on s’informa que tenen talles grans de sabates. L’interior és senzill i funcional, amb diferents prestatgeries de fusta on s’exposen les sabates, miralls i un banc, a més d’un taulell per atendre la clientela.

La tenda s’ha anat reformant successivament per adaptar-la als nous gustos dels consumidors. A més, durant els darrers dos anys s’ha fet un important esforç per millorar la presència de la tenda a Internet (plana web, xarxes socials) per tal de donar-la a conèixer a les noves generacions de clients.