Calzados Estarellas

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Calzados Estarellas

 

La sabateria més antiga de Palma, situada al carrer Colom, data de 1916 quan en Miquel Estarellas i Margarita Perelló obriren les seves portes. També tenien taller propi al carrer Calatrava. Actualment la regenta Xisco Estarellas, tercera generació de la família.

L’establiment, dedicat a la venda de calçat de temporada, manté l’aspecte tan a l’interior com a l’exterior dels comerços dels anys 70 del segle passat. A la façana trobam uns grans aparadors de fusta, vidre i marbre. A l’interior, destaca un gran banc circular al centre de la botiga que li dona un aspecte característic.

Des de la seva obertura, ha estat testimoni de diferents moments de la història, des de l’època de la postguerra, quan despatxaven sabates de «tipo nacional» als homes obrers, fins al boom turístic, durant el qual els visitants buidaven literalment la tenda, consolidant l’esplendor del negoci.

Xisco recorda també com les placeres de la plaça Major compraven el calçat a terminis, a la vegada que les persones coixes podien comprar una sola sabata, pagant la meitat del preu del parell.

Avui, el comerç es continua caracteritzant pel tracte personalitzat al client, a qui ofereix calçat de qualitat fabricat a l’illa.