Can Bernadí Nou

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Bernadí Nou

 

Can Bernadí Nou està ubicat al carrer de Jaume I de sa Cabaneta, al mateix lloc on havien estat sempre els avantpassats de Maria Amengual Capó, mestra artesana siurellera i ceramista, que des de 1998, quan es va jubilar el seu pare, està al capdavant del taller. Representa la quarta generació de la família que es dedica a l’ofici de manera totalment artesanal, i la tercera en productes exclusius de siurells i gerres brodades.

El seu padrí era de Can Bernadí de sa Cabaneta i va tenir nou fills, que també es varen dedicar al món del fang. A final del segle XIX i durant bona part del segle XX, els seus padrins, Antoni Amengual i Maria Serra, ja treballaven el fang, sobretot siurells i gerres brodades.
Devers l’any 1980, els seus pares, Joan Amengual i Maria Capó, varen continuar amb l’ofici del fang en una parcel·la de terra al carrer de Jaume I, on havien estat sempre els seus avantpassats. Son pare va anomenar la siurelleria gerreria Can Bernadí Nou.

La tècnica d’elaboració dels siurells no ha variat gens a llarg dels anys, tot i que Maria s’ha adaptat als nous temps i, a part de mantenir les formes antigues de la casa, sempre ha innovat noves peces, ja sigui per a comandes o per a col·leccionistes. És freqüent la visita d’artistes i personatges coneguts, a més de revistes, programes de televisió, etc.

Actualment, Maria continua assistint a la romeria de Sant Marçal, el 30 de juny, per vendre siurells, ja que ha volgut continuar amb la tradició de posar una paradeta a la qual antigament molts habitants de Mallorca acudien per comprar el seu siurell.

Foto ruta