Can Bisquerra

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Bisquerra

 

A dia d’avui, ja han passat quatre generacions de forners per les instal·lacions de Can Bisquerra, tots ells anomenats Llorenç, com els coneixen al poble.

L’any 1927 en Llorenç Amengual Barceló, el primer de la saga, va decidir obrir un forn al carrer Jonquet de Pollença. Ell procedia de Caimari, on ja en tenien un altre. Molts d’anys han passat des d’aquell primer moment i també diferents Llorenç fins arribar a l’actual forner. Recorda que de petit ja li agradava jugar amb pasta.

Mentre els altres nins s’entretenien jugant amb la pilota, ell es passava el temps al costat del seu padrí, veient com feia les ensaïmades i aprenent d’ell.

Però el seu gran mestre va ser el seu pare, qui li va ensenyar tot el que sap sobre pastisseria. Una de les anècdotes que recorda és que als anys cinquanta son pare va viatjar a Montreal per ampliar els seus coneixements de rebosteria i allà va elaborar un pastis per a la Reina d’Anglaterra.

En Llorenç va decidir ser forner perquè ho havia viscut des de petit i per la creativitat de la feina. Assegura que les olors i el fet de satisfer els clients són dues de les coses que més li agraden de la seva professió. És la persona que endolceix la vida dels pollencins.

Can Bisquerra va néixer com un negoci familiar que, tot i canviar de direcció, encara conserva el caràcter familiar i la tradició dels seus productes. Són especialistes en ensaïmades llises i farcides, a més d’elaboracions com el lemon pie, el cardenal, la pasta de fulls, el braç de gitano i pastissos personalitzats, entre d’altres.

Foto ruta