Can Bou

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Bou

 

Amb Jaume Rosselló va començar la història de Can Bou l’any 1904, una botiga d’ultramarins al carrer d’Alexandre Rosselló, que obria a les 7.30 h i no tancava cap dia de la setmana. L’any 1927, es traslladaren al local de davant, on encara són actualment, amb Jerònia Rosselló al capdavant, la quarta generació de la família.

És un establiment molt lligat a la vida d’Alaró. De fet, varen ser dels primers a tenir telèfon al poble, i durant la Guerra Civil va ser punt de recollida i repartiment de les cartilles de racionament.

Can Bou oferia productes de merceria, drogueria, ultramarins, menjar, compravenda de bessó d’ametla i garroves. Com a anècdota, varen ser dels primers a vendre esprais. Els seus productes estrella eren els fideus a granel, les espècies per fer matances i la mescla que fan de lli amb aiguarràs per tractar les portes de fusta que encara ara ofereixen. De fet, una vegada varen dir que Can Bou era a Alaró com el Galerías Preciados de Palma. Actualment, s’hi pot trobar tota classe d’articles.

Can Bou conserva les vitrines i les prestatgeries de fusta, fetes per un fuster d’Alaró, i també el paviment de rajola hidràulica. A les portes d’entrada tenen uns rètols antics de les «indústries marca» (insecticida Orion, tints Iberia). S’hi poden veure les balances antigues, encara que actualment no les utilitzen.

Situada al cor d’Alaró, gairebé cent anys després que Can Bou obrís on és ara, encara hi podem sentir l’olor, l’essència i la màgia que guarda aquest lloc únic al poble.

 

Foto ruta