Can Candu

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Candu

Can Candu és un negoci amb més de 134 anys d’història i que ha passat per quatre generacions familiars. Tot i que actualment ven peces de vestir, al començament era una botiga d’alimentació que, per ampliar el camp comercial, va introduir productes per a la llar i confecció de roba. Durant molts d’anys, venien a les famílies d’Alaior aproximadament 200 litres de llet que anaven a recollir amb gerres dels llocs a les 5 de la matinada.

El nom de l’establiment, Can Candu, deriva d’Alejandro, el fundador del negoci, que el va obrir Dalt ses Penyes, i era el besavi de l’actual propietària, Fina Olives. Posteriorment, l’any 1927, la filla d’Alejandro el va traslladar al carrer des Ramal, 37. Quan els pares de Fina es van casar, passaren a regentar la botiga. Varen viure una època difícil a causa de la Guerra Civil, quan ho varen perdre tot i hagueren de començar de zero a la postguerra. Durant les èpoques de més dificultat, els clients pagaven quan podien i varen ajudar moltes famílies a sobreviure.

A 85 anys, el pare de Fina li va traspassar la botiga, que es va traslladar al número 38 del mateix carrer, i ara fa vint anys que la regenta. Avui encara disposa del mobiliari antic i de sempre, tal com es pot veure en el mostrador i els armaris.

 

Foto ruta