Coll 1925

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Coll 1925

 

Maria Allès Moll i Toni Coll Allès, besavis dels actuals gerents, fundaren l’empresa l’any 1925, per tant és un negoci amb més de noranta anys d’història. La seva primera ubicació va ser a la plaça de l’Hospital i es dedicaven sobretot a la venda de teixits i roba interior. En aquell moment articles com jerseis, calçons o vestits encara no es venien confeccionats, sinó que cadascú se’ls feia. Com a curiositat cal destacar que tant na Maria com en Toni provenien del camp, del lloc de ses Arenes; és per aquest motiu que avui dia encara es coneix el negoci com Ca n’Arenes.

Devers l’any 1933, l’empresa es va traslladar al carrer de Curniola, fins que l’any 1942 es va ubicar a la seva direcció actual, al carrer de Josep Maria Quadrado, 39.

El negoci, basat en el tracte proper i de qualitat, oferint i confeccionant roba a mida, va potenciar-se als anys cinquanta quan a la part del darrere de la botiga es va muntar una fàbrica-taller de peces de vestir de punt. Aquestes es feien per encàrrec i amb màquines, aspecte molt innovador en aquella època a Ciutadella. Als anys seixanta es va afegir la confecció de vestits de dona, incloent-hi peces com ara vestits de núvia o de comunió.

L’any 1972 s’amplià el negoci amb la compra de l’edifici de la plaça de la Catedral 2, on en el seu moment hi havia la sastreria La Printemps, i que interiorment es comunica amb la botiga de Ses Voltes, 39. D’aquesta manera es va integrar una secció de moda masculina i el model de negoci va canviar cap a la venda de roba de fora, en detriment de la fabricació per encàrrec. Cal esmentar que aquest comerç és l’encarregat de subministrar la vestimenta dels caixers i cavallers de les festes de Sant Joan de Ciutadella.

Actualment, l’empresa està gestionada per la quarta generació, Manu i Migue, i ofereix avui dia moda masculina, roba formal, d’avantguarda i casual.

Foto ruta