Can Corretja

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Corretja

 

Can Corretja és l’únic negoci que queda a les Illes Balears d’elaboració de graneres. Situat al costat del Pont Romà, actualment està gestionat per la tercera generació de la família Cerdà: en Josep, pare i mestre artesà en graneres, i en Juanjo, fill i mestre artesà en instruments musicals.

Devers l’any 1940, el padrí d’en Juanjo va començar el negoci de venda de graneres de tot tipus. Llavors hi havia molta necessitat d’aquest producte i per això hi feien feina quatre o cinc mestres artesans. Els nins, en sortir de l’escola, anaven a pelar canyes, les dones feien manats de garballó i els homes muntaven la granera. Encara ara conserven les eines antigues amb les quals realitzaven els seus productes.

Actualment només treballen en la fabricació en Josep i en Juanjo, que van a cercar les canyes a l’Albufera i el garballó a la muntanya. Com que el negoci va anar minvant amb el temps a causa de l’aparició d’altres materials per a la neteja, es varen reinventar. Amb els trossos de canya que els sobren ara fan, a més de graneres i senalles, reclams per als ocells, juguetes per als nins i instruments musicals, combinant les canyes i les carabasses.

Foto ruta