Can Dineru

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Dineru

 

La família Palliser va obrir les portes de Can Dineru l’any 1945 a Alaior. Actualment, la tercera generació de la família regenta aquesta botiga de roba de dona ubicada a la plaça del poble.

El negoci va ser posat en marxa per Maria Mascaró Mercadal amb l’ajuda del seu marit, Rafael Palliser Florit. Maria era molt emprenedora i tenia oberta la merceria els dissabtes i els diumenges perquè la gent de la pagesia hi pogués anar a comprar els caps de setmana.

L’empenta de Maria i la passió per la cosmètica van fer que fos una de les primeres botigues de Menorca a tenir la marca de cosmètica Tokalon, i, com a anècdota, feia venir una esteticista de Barcelona cada cert temps per donar consells a totes les dones del municipi, que feien coa defora de la petita botiga per ser ateses.

Llavors a la merceria també hi venien sabates, i s’hi varen vendre les primeres sabates de Santiago Pons Quintana, que era casat amb una filla de Maria, Inés.

L’actual propietària, Maria Montserrat Palliser Enrich, neta de Maria, es va incorporar als anys 80 al negoci per ajudar la seva mare. Des dels vint anys ha estat al capdavant de la botiga, que ha adaptat als nous temps, però sempre amb l’esperit emprenedor de tenir un producte de qualitat i d’última moda per donar els millors consells a tota la clientela, com feia l’àvia Maria.

 

 

Foto ruta