Can Doblas

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Doblas

 

El taller té l’origen l’any 1983, quan Joan Doblas, per mitjà del seu avi Antoni Camps, que era sabater, s’interessa per crear els seus propis models. A partir d’aquest moment, Joan Doblas es va fent un lloc en el món de la sabata artesana de Menorca i obté la Carta de Mestre Artesà en sabateria l’any 1993, atorgada pel Govern de les Illes Balears, i la Denominació de Qualitat Artesana.

Per fer una part dels acabats de les seves sabates, Joan Doblas utilitza un peu de ferro de sabater que conserva del seu avi, una eina imprescindible que empraven els sabaters de banqueta. La matèria primera de l’avarca és en la majoria de casos el cuir, que normalment és de pell de vaca, i les soles procedeixen de cobertes de rodes de moto. Cada peça va degudament encolada i cosida, fet que garanteix la qualitat i durada del producte. Cada parell d’avarques pot suposar una feina d’uns tres quarts d’hora, aproximadament. L’any 2008, va patentar un model de sandàlies en què la protagonista és una sargantana de Menorca, model que va anomenar Dragó.

Can Doblas està obert al públic d’abril a octubre, i allà, a més de sabates, s’hi poden trobar els clauers típics en forma d’avarca en miniatura, un dels souvenirs més típics de l’illa, i que Joan va ser un dels primers a crear.

Foto ruta