Can Garí

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Garí

 

Can Garí, amb vuitanta anys d’història, és una empresa familiar que des de fa quatre generacions es dedica a la venda de comestibles i és coneguda per l’elaboració artesanal d’embotits tradicionals de Menorca, principalment la sobrassada.

L’any 1940, Hermínia Cardona va obrir les portes d’una petita botiga al carrer de Sant Jaume de Maó. El negoci va continuar endavant amb el seu fill José Garí, qui juntament amb la seva esposa, Magdalena Cifuentes, cap als anys 70 amplien el negoci amb un nou punt de venda a la plaça d’Eivissa, en un dels primers edificis de la barriada, impulsats per la il·lusió i les ganes de dos dels seus quatre fills, Amadeo i Juan José Garí Cifuentes. Aquests últims varen continuar al davant del negoci amb les seves esposes Rosa Ramón i Marta Tudurí, respectivament.

Cap a l’any 2010, varen incorporar una altra botiga a l’avinguda de Vives Llull. Dos anys després, obriren un altre punt de venda a l’avinguda del Fort de l’Eau.

Com a empresa familiar que és, amb el pas del temps, tots els fills i nebots d’Amadeo i Juan José han treballat a l’empresa amb més o menys durada. Finalment són Lourdes i Esther Garí Ramón, filles d’Amadeo, les qui hi treballen de forma permanent. A la mort del seu pare l’any 2017, passen a formar part de la direcció de Can Garí i amb elles comença la quarta generació d’aquesta empresa familiar.

Des de 2019, Juan José Garí i la seva esposa Marta Tudurí regenten el punt de venda de l’avinguda de Vives Llull amb la nova empresa Comestibles Garí Tudurí.

Can Garí, amb els seus punts de venda de plaça d’Eivissa i avinguda del Fort de l’Eau, continua sota la direcció de Lourdes i Esther, juntament amb la seva mare, Rosa.

Avui dia aquesta botiga de tota la vida manté el reconeixement de la seva clientela gràcies a la qualitat dels productes, molt especialment dels embotits, i al manteniment dels valors tradicionals.

Foto ruta