Can Gener

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Gener

 

Oberta des de l’any 1907, Can Gener és una botiga de queviures molt coneguda a Esporles, que es caracteritza pel tracte familiar i pel compromís amb els seus clients. D’ençà que va començar, a més de la venda de productes d’alimentació, feia oli durant la temporada de l’oliva, de l’octubre al gener. Encara conserven la tafona a la part posterior de la botiga, però fa cinquanta anys que ja no està en funcionament.

Actualment, ofereix a la clientela productes de quilòmetre zero, sempre de la màxima qualitat i frescor. També es fa servei a domicili.

La botiga va ser fundada per Toni Aulí Nadal, el besavi de l’actual propietari, Jaume Aulí, quarta generació de la família. Actualment, molta gent encara els coneix com Can Toni Gener. Recorda com son pare, Jordí Aulí, repartia a domicili pa i llet, tal com es feia als nostres pobles durant les dècades dels 60 i 70. Primer, el repartiment es feia amb bicicleta i, més tard, amb un Citroën. Jaume també explica que durant la postguerra Can Gener s’utilitzava per a l’estraperlo.

 

Foto ruta