Ca’n Joan de s’Aigo

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca’n Joan de s’Aigo

 

Ca’n Joan de s’Aigo va ser fundada als voltants de l’any 1700 per Joan Thomàs, natural de Valldemossa. En un primer moment servia el gel que premsava a les cases de neu de la Serra de Tramuntana.

A l’establiment original, situat al costat de l’església de Santa Eulàlia, es venia gel i aigua fresca, a la qual s’afegien sucs de fruita per elaborar gelats. D’aquí li vendria el nom de Joan de s’Aigo. De fet, Joan Thomàs va viatjar per Europa a la recerca de noves receptes per al negoci.

A principis del segle XX, el negoci va ser adquirit per Antoni Martorell Guasp i traslladat l’any 1976 a l’actual emplaçament del carrer de Can Sanç, conservant el cartell pintat a mà de la fàbrica de La Roqueta. L’oferta es va ampliar amb la xocolata calenta, les ensaïmades, el quartos i altres productes locals d’elaboració artesanal i diària. El fill de Toni, Joan Martorell Pol, va heretar l’establiment.

Avui dia, Can Joan de s’Aigo està regentat per nou cosins de la família, que coordinen els tres locals dels carrers Can Sanç (1976), Baró de Santa Maria del Sepulcre (1990) i Porta de Sant Antoni (2018).

És una de les gelateries i xocolateries més característiques, tradicionals i antigues de Ciutat. Els seus productes estrella són la xocolata desfeta, el gelat d’ametla, l’orxata o els quartos d’exquisida qualitat i elaborats artesanalment.

La decoració i el mobiliari reflecteixen un ambient de retrospectiva. Cal distingir el rètol de ceràmica de la fàbrica de La Roqueta i les rajoles hidràuliques.