Ca’n Llabrés

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca’n Llabrés

 

Quan Maties Llabrés Florit va inaugurar Can Llabrés es va convertir en el tercer souvenir que hi havia a Mallorca. Conegut arreu de tota la zona de Llevant, Can Llabrés ha estat i continua sent una de les botigues més emblemàtiques de Porto Cristo.

El fundador de l’establiment provenia d’una família de Sencelles i treballava com a dependent en una botiga de Manacor. L’any 1945 va decidir obrir el que es va convertir amb el temps en el negoci familiar que encara és avui dia. A l’inici, només obrien els dimecres, perquè era l’únic dia que arribava un autobús amb turistes per visitar les Coves des Drac. Un cop Maties es va retirar, el negoci va passar al seu gendre, Pedro Bonet Sitges, Pedro Fay, ja que la seva filla va morir. Actualment, és seu fill Antoni, juntament amb la seva dona, Cati, qui està al capdavant de la botiga.

Avui mantenen el mateix taulell de caixa des que va obrir la botiga, i conserven també l’estructura de l’edificació característica de l’època. Com altres comerços de la costa, varen rebre la visita de clients famosos que estiuejaven a la zona.

Des que Maties va fundar el comerç, tota la família va viure al Port, igual que Pedro, que pertany a una de les cinc famílies fundadores de Porto Cristo, que es dedicaven a la pesca.

Foto ruta