Can Mavano

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Mavano

 

La família de Vicenç Calafell està al capdavant de Can Mavano des de fa quatre generacions, i es dediquen a la venda de productes d’alimentació.

Amb els doblers de la venda d’una gran finca, Llorenç Sabater va poder comprar una casa senyorial al centre d’Esporles, que varen reformar. L’any 1898 varen obrir una botiga de queviures que van anomenar Can Mavano, que era el nom pel qual se’l coneixia al poble. Després va continuar amb el negoci la seva filla Margalida.

A la botiga venien menjar per als animals, sucre, arròs, fideus, burballes, faldons, faldes i camises. En destacaven les seves balances romanes, que pesaven en lliures i en unces, unitat de mesura per pesar els sòlids en aquell temps. Encara en conserven moltes.

Amb més de cent vint anys d’història, la botiga va obrir les portes al carrer Nou de Sant Pere fins a l’any 2002, quan la família de Catalina Rosselló, neta del fundador, va vendre la casa i varen traslladar el negoci al carrer de Francesc de Borja Moll, on actualment atén la seva clientela Catalina Segura, la dona de Vicenç.

Foto ruta