Ca’n Mercadal

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca’n Mercadal

 

La família Mercadal va obrir aquest establiment l’any 1960, i actualment és la segona generació qui dirigeix el negoci dedicat a la venda de calçat d’espart, articles de pesca i productes d’alimentació d’animals, entre d’altres. Inicialment era un comerç dedicat exclusivament al calçat d’espart, producte molt demanat en els anys seixanta, però la delicada situació econòmica que travessava Maó va empènyer el fundador, José Mercadal Escandell, a introduir-hi altres productes.

Situat a la icònica localització del Portal de la Mar, Ca’n Mercadal està ubicat no a l’edifici original, sinó a un segon local on es va traslladar per mor de les reformes que es duien a terme al primer immoble. El propietari actual, José María Mercadal Orfila, manté la decoració del local, alguns mobles de tota la vida, com ara l’armari d’escopetes situat darrere el taulell, i els vells tamborets que el seu pare hi va posar quan va iniciar el negoci. Els armaris del local estan replens d’espardenyes, avarques, nanses que pengen del sostre, articles de pesca, adornaments, etc. Les canyes antigues han estat substituïdes per altres de fibra i carrets llançadora.

Així mateix, encara avui és un lloc de trobada d’amics i tertúlia de pescadors i caçadors, sobretot als capvespres de la temporada hivernal.

Foto ruta