Forn Ca’n Nadal

Arrelat Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Ca’n Nadal

 

Nadal Lladó va muntar el seu propi forn l’any 1980 després d’aprendre l’ofici de la mà de Pere Vadell al forn de Can Pere. El local on està ubicat a dia d’avui l’obrador venia de temps enrere, ja que abans va estar regentat per altres dos forners de Campos, fins que s’hi va posar al capdavant l’actual propietari.

D’ençà de l’obertura el Forn Ca’n Nadal segueix una línia totalment artesanal; de fet, tenen l’acreditació d’Empresa Artesana atorgada pel Govern de les Illes Balears i hi treballen dos mestres artesans, un forner, una pastissera i un artesà forner. Elaboren tota mena de producte mallorquí, com s’ha fet tota la vida a Campos. Des del primer dia fan feina amb un forn de llenya, qualitat quasi perduda al poble, fent foc dia rere dia des de fa més de quaranta anys.

Estan adherits a la marca «Pa d’Aquí. Forn i Tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. Són coneguts per l’elaboració artesana de pa i pastisseria, així com ensaïmades i rebosteria tradicional.

El pa de Ca’n Nadal no és ni blanc ni moreno, pastat amb una massa mare de més de 60 anys de vida i cuit al forn de llenya. L’any 2023 va guanyar el Premi al Millor Pa Moreno, que se celebra anualment a Campos. Per la seva banda, les ensaïmades s’elaboren amb més de 18 hores de fermentació dins caixons de fusta i la pasta de fulls està feta amb una de les millors mantegues de Normandia. No es poden oblidar els cremadillos de crema amb la pasta fullada cruixent i caramel·litzada, ni la seva pastisseria artesana tradicional. També ofereixen porcelles rostides amb la pell daurada i cruixent i bufets variats, entre d’altres.

Actualment la segona generació de la família Lladó s’ha incorporat al forn, on tots els productes s’elaboren com s’ha fet tota la vida, amb ganes, il·lusió i molt d’amor. L’únic que volen és oferir el millor producte possible i sempre que es pugui, amb producte local.

 

Foto ruta