Can Paner

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Paner

 

Can Paner és una botiga, fundada l’any 1941 per Llorenç Pons Cerdà juntament amb la seva dona Margalida Aguiló, especialitzada en la venda de tot tipus de productes d’alimentació, articles per a la llar, merceria i drogueria. És el que antigament es coneixia com un «colmado», és a dir, un comerç on hi ha un poc de tot.

Llorenç era comerciant, i quan va iniciar el negoci es dedicava a comprar i vendre productes com ara albercocs, farina, fruits secs o amoníac, entre d’altres.

Més tard, la seva filla Catalina, amb l’ajuda del seu home Toni, es va posar al capdavant del negoci, on van treballar durant més de seixanta anys. Actualment el regenten les germanes Francisca i Margalida Cifre Pons, tercera generació familiar.

Des dels inicis, a Can Paner es venen productes de tota classe, i els alcudiencs hi acudeixen, com ho feien antigament, per trobar-hi articles i solucions d’ús tradicional que no hi ha a altres establiments. Com a exemple d’això, es pot comentar que s’hi poden comprar espècies a granel que mesclen ells mateixos. També donen solucions casolanes i que avui s’han perdut, com per exemple les fórmules per rentar la roba.

Quan entren a Can Paner gaudeixen de l’ambient de les botigues de queviures de sempre, ja que n’han conservat la façana i els canvis a l’interior mantenen la mateixa línia de quan es va obrir la botiga.

Foto ruta