Can Pere

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Pere

 

Pere Cortès Aguiló, als voltants de l’any 1870, va obrir al carrer Major de Sant Bartomeu, actual plaça d’Espanya d’Inca, una botiga dedicada a la venda de teixits i merceria amb el nom de Can Pere, de malnom Filipines, ja que la seva relació amb aquest país era la importació de teles i articles per a la venda i confecció de roba.

Els fills de Pere Cortès, Jaume i Antoni, varen heretar el comerç, que va passar a mans dels fills de Jaume, Pere i Joaquim, que separaren el negoci. Pere es va quedar els teixits i va continuar amb el nom de Can Pere, i Joaquim, la merceria, a la qual va posar de nom La Florida.

Aproximadament l’any 1958, Pere, juntament amb la seva esposa, Joana, i els seus fills, Francisca i Jaume, va dur a terme l’activitat de venda i confecció amb la creació, en el mateix immoble, d’un taller anomenat Creaciones Cortés, on es dissenyaven col·leccions que es venien a la Península i a les illes Canàries. Entre els clients destacats hi havia els mítics magatzems Galerías Preciados.

L’any 1980 es va tancar el taller i Francisca va agafar la gestió i direcció de la botiga. Es va convertir en un lloc de referència en el sector de la moda de Mallorca. Es dedicava a la venda de diferents productes de confecció i llar amb una gran fama en vestits i conjunts de cerimònia d’home i dona.

El 2009, l’establiment es va reformar per complet, encara que es varen conservar i restaurar diferents elements del mobiliari, com els taulells de venda i les portes de caixa. A més, també han conservat les columnes de foneria originals de l’empresa Fundición Mallorquina Palma.

Pere, fill de Francisca, va agafar la gestió i direcció del negoci fins avui. Actualment, es dedica principalment a la venda de roba i complements de firmes internacionals.

 

Foto ruta