Can Ramis

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Ramis

 

Joan Obrador Ramis va fundar Can Ramis a l’any 1919 quan va començar amb la fabricació de sifons, gasoses i gel al mateix local on està actualment la fàbrica, al carrer del Convent de Felanitx. Com a referència, encara conserven diaris de 1922 on es publica que ja desenvolupaven l’activitat a la mateixa ubicació actual.

Avui dia, Pedro Obrador, quarta generació de la família, està al capdavant del negoci. Disposen d’una selecció de vins embotellats, principalment de Mallorca, així com també vins a granel.

L’edifici on està ubicada la fàbrica és de principis del segle XX. Cal destacar que a la façana hi ha pintat un grafit, obra de Joan Aguiló, que cobreix tota la seva superfície. La il·lustració es basa en la fotografia realitzada pel reconegut arquitecte danès Jorn Utzon a Ca na Lis de Porto Petro, on apareixen Miquel Obrador Ballester, segona generació de la família, amb el seu nebot Joan Obrador Juan juntament amb Liz Utzon.

A l’interior hi ha una col·lecció de maquinària antiga per a la producció de sifons i gasoses, a més d’una col·lecció de sifons antics, a la qual estan representades totes les fàbriques de Mallorca des de principis del segle XX.

Foto ruta