Can Reial

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Reial

Can Reial és una botiga de queviures ubicada al nucli urbà des Cubells, i es troba al costat del restaurant propietat de la mateixa la família Roig, que ha conservat el nom de la casa familiar al llarg dels anys.

Bartomeu Marí i la seva dona, Maria, fundadors de Can Reial, el 1958, el mateix any que va ser consagrada oficialment la petita l’església del poble, veient una oportunitat de negoci, varen decidir obrir una botiga davant la nova església. Fins aleshores ja comerciaven des de ca seva amb productes a granel i de primera necessitat, però l’obertura de la nova botiga bar els permeté ampliar el negoci i incorporar-hi més productes. Després, la seva filla, Catalina Marí, es va ocupar del negoci durant molts d’anys. Actualment, Catalina ha deixat el negoci a les seves nebodes, Maria i Catalina Roig Marí, que s’ocupen del restaurant i de la botiga, respectivament.

Al començament, bar i botiga era tot u, només separat per una portalada. Als anys 80 s’hi va fer una reforma que va deixar el local com es troba avui dia, separat per complet el bar de la botiga.

Com a anècdota, cal comentar que a Can Reial sempre hi ha hagut clients famosos, com Ursula Andress, Raphael, Naomi Campbell, Linda Evangelista i molts més que al llarg dels anys han tingut residència al poble des Cubells.

Foto ruta