Ca’n Sion

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Ca’n Sion

 

L’any 1878, Melcior López va fundar Ca’n Sion, un establiment dedicat a la pesca a la plaça del Banc de l’Oli, 12. En aquella època, la majoria dels articles com nanses, cistelles d’espart, canyes de bambú, fils de cànem, etc. eren d’elaboració artesanal.

Andreu López Serra, fill petit de Melcior, va agafar el testimoni del negoci l’any 1930 quan va morir el seu pare. La tenda comptava amb pocs articles, seguint amb la tècnica de fabricació artesanal. La inexistència del niló o l’elaboració de canyes amb bambú, que el mateix Andreu, amb els seus fills Andrés i Ernesto, s’encarregava de tallar, assecar i redreçar, convertien el producte de Ca’n Sion en quelcom únic, cosa que els va atorgar la fama que encara conserven dins el sector. Andreu va introduir la canya de fibra després d’un viatge a Andorra per vendre-la a Mallorca. Aquest fet va significar un primer canvi en la política de la tenda.

Andrés López Smit, net del fundador i bicampió mundial de pesca esportiva, es fa càrrec del negoci, prioritzant la distribució d’articles enfront de l’elaboració artesanal. A més, manté la venda personalitzada dels productes, molt especialitzats en tot el que fa referència a la pesca.

Ca’n Sion contribueix de manera destacable a conformar la personalitat de l’entorn de la plaça del Banc de l’Oli, actualment ubicat al número 7. Amb la introducció de nous materials i tècniques, el comerç va anar ampliant la seva oferta i actualment compta amb dos locals més a la Ciutat Jardí (2005) i el Portitxol (2015).

A dia d’avui, el negoci està regentat per Andrés López Arabí, quarta generació de la família, que ha aportat el seu granet de sorra obrint la web www.cansionpesca.com, un nou portal per a l’empresa.