Can Verdera

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Verdera

 

Fundada per la família Roig Lladó al 1943, Can Verdera va néixer com a esparteria, vimeteria i sabateria; i des de llavors s’esforcen a satisfer les necessitats dels clients. Anys després, la seva filla, Margalida Roig, es va casar amb Pep Ferrer de Llucmajor, amb qui va gestionar el negoci. Actualment, el net dels fundadors, Sebastià Ferrer Roig, està al capdavant de Can Verdera.

Encara que els temps han canviat, a dia d’avui la seva filosofia és oferir un catàleg de productes de la millor qualitat, apostant en gran mesura per articles elaborats a mà i a ser possible d’artesans locals. Realitzats amb materials naturals com espart, garballó, ràfia o cànem, els productes estrella de Can Verdera són les bosses i cabassos de diferents grandàries i formes, que respecten sempre el disseny inicial per al qual van ser concebuts. També compten amb capells i altres complements.

A Can Verdera ofereixen, a més, útils artesanals elaborats amb materials naturals com vímet, fusta, ràfia, etc. En l’extens catàleg hi ha cistelles, safates, baguls, llenyers, bressols per a bebès, costurers, cadires i trones per a infants, etc.

Alguns dels seus productes artesanals són típics de la Mediterrània i s’elaboren de la mateixa forma des de fa segles, com és el cas de les escombres de canya i ràfia. Es tracta d’un producte en vies d’extinció a causa de l’alta competència que existeix en el mercat i al fet que els artesans no veuen recompensats els seus esforços.

A Can Verdera compten amb una extensa tradició en el sector del calçat. Inicialment oferien espardenyes, però les exigències del mercat els dugueren a ampliar l’oferta al llarg dels anys i apostar pel producte fabricat a Espanya, i començant per les típiques sabatilles «de pa sucat amb oli», fins al calçat esportiu. No obstant això, el seu producte estrella continua sent el dels inicis: l’espardenya.

Cal destacar també que l’establiment on està ubicat Can Verdera està protegit per ARCA (Associació per a la Revitalització dels Centres Antics).

 

Foto ruta