Carnisseria Barber

 

La Carnisseria Barber es va inaugurar l’any 1933, però la seva història comença molt abans. El primer membre de la nissaga dels Barber del qual tenim constància és Llorenç Barber Piris, que va néixer a Fornells l’any 1800 i es va traslladar a Ferreries per fer de carnisser. El va seguir Llorenç Barber Gomila (1840) i va continuar l’avi de l’actual carnisser, Biel Barber Bagur (1881), que va obrir l’establiment a la plaça de Jaume II de Ferreries i va començar amb l’elaboració d’embotits típics. Seguidament, va continuar el seu fill Bartomeu Barber Piris (1912). Finalment, els fills de Bartomeu, Biel, Antoni i Aurelio Barber Sintes, van agafar-ne el relleu. L’any 1975, es va construir un nou establiment a l’avinguda de la Verge del Toro, on es troben actualment. Aurelio, que forma part de la cinquena generació, continua amb el negoci familiar.

Antigament, l’ofici de carnisser era diferent del d’avui en dia. Abans, s’havia d’anar a cercar i comprar el bestiar per dur-lo a l’escorxador i vendre’l a l’establiment. En els darrers anys, el procés ha canviat i destaca més la venda de productes elaborats propis, com ara els embotits tradicionals, la sobrassada, la carn-i-xulla, el botifarró, el cuixot, etc. Tot i que els processos s’han modernitzat, l’essència continua sent la mateixa, seguint les receptes de sempre i obtenint una matèria primera de qualitat.

Foto ruta