Carnisseria Can Beques

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Carnisseria Can Beques

 

La família Puigserver regenta Can Beques des de l’any 1907, quan en Joan Puigserver Perelló va iniciar el negoci al carrer Antoni Maura. El 1920 va obrir la carnisseria de davant del Convent, on avui dia encara roman oberta, a un edifici construït abans del 1850. A més, han conservat gran part del mobiliari interior.

En aquell temps, la carnisseria era un celler sense cambra frigorífica on posar la carn. Per tal de conservar-la més temps, la carn que no es venia el cap de setmana es posava amb gel i així la podien vendre els dies posteriors. La carnisseria també ha viscut molts de canvis socials, com la Guerra Civil i la introducció de les conegudes cartilles de racionament per anar a comprar.

Als inicis compraven la carn a l’escorxador municipal, i venien productes de temporada, com per exemple el porc, que es venia a l’hivern. Actualment elaboren embotits tradicionals com sobrassada, llonganissa, botifarrons, etc.

Dels tres fills que va tenir amb la seva dona, na Margalida Ollers, només el major va seguir al capdavant del negoci familiar, mentre que els altres dos varen obrir cada un d’ells la seva pròpia carnisseria. Joan Puigserver, renét de l’amo en Joan, i na Margalida, que duu 40 anys fent-hi feina.

Foto ruta