Cas Matalasser

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cas Matalasser

 

Cas Matalasser va néixer com a comerç artesanal especialitzat en la matalasseria. Margarita Fortuny Sintes va fundar el negoci el 1954, però ja feia 10 anys que ella s’encarregava de tot el procés per a la confecció de matalassos: esquilar o comprar la llana a les explotacions agrícoles de Menorca, denominades popularment llocs, rentar i carmanar la llana, i, finalment, renovar les fundes dels antics matalassos. A més de treballar la llana, també van fer matalassos de suro,  clim (fibres vegetals), la borra (fils de cotó), etc.

El seu fill, Jacinto Pons, va continuar l’activitat del negoci familiar amb l’ajuda de la seva dona, i va viure el procés de transformació de la feina artesanal a comercial, sobretot amb la introducció en el mercat dels nous materials per als matalassos, com l’escuma, les molles, etc. A més, l’oferta es va ampliar a tot tipus de productes tèxtils per a la llar i a la confecció de peces a mida.

Cas Matalasser és un referent al barri de Tanques del Carme, on segueix ubicada la botiga, i a tot Maó. Les senyes d’identitat són l’esperit de servei, de proximitat i d’atenció personalitzada per satisfer els clients.

El negoci està regentat pel net de la fundadora, Fernando Pons Olivé, que va començar a ajudar el 1993, quan només tenia setze anys, i que continua treballant-hi actualment.

Ha modernitzat el comerç en tots els aspectes. Hi ha introduït primeres marques del món del descans i del tèxtil, sense descuidar l’oferta de productes de qualitat, a preus assequibles. Ha tingut en compte els materials per a les persones al·lèrgiques i les mides especials. Així mateix, ofereix serveis complementaris com l’assessorament, el transport, el  muntatge i la retirada d’estris, entre d’altres.

Finalment, aquest negoci familiar també s’ha adaptat al món de les noves tecnologies: ha iniciat la venda en línia, ha creat una pàgina web i combina la tradició i els valors de sempre amb la digitalització del comerç de proximitat.

 

Foto ruta