Cas Sagristà

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cas Sagristà

 

El repadrí de Joan Llaneres, l’actual propietari, va decidir obrir el negoci l’any 1941. A l’inici, l’establiment només es dedicava a la fabricació i venda de rajoles. Comenta Joan que segurament el seu repadrí va aprendre l’ofici de la fabricació de rajoles quan, de més jove, va emigrar a Amèrica a causa de la situació sociopolítica d’Espanya en aquella època.

Amb el pas dels anys es va substituir i ampliar el ventall de productes. La segona generació de la família va començar a vendre, a més de rajoles, material de construcció. I any rere any, tant la tercera com la quarta generació actual han introduït més productes i serveis. Avui dia, la seva oferta comprèn cinc grans seccions: pintures, piscines, xemeneies, rajoles-parquet, jardineria-bricolatge. A més, també ofereixen un servei d’assessorament gratuït a domicili, tractament i proteccions per a la fusta, ferro i humitats, i colors a la carta i a l’instant, gràcies a una màquina de fabricació de colors per a les pintures.

El nom de l’establiment fa referència al malnom de la família del fundador, motiu pel qual des dels seus inicis la gent del municipi es referia al comerç com Cas Sagristà. Com a curiositat, es pot dir que va ser el primer magatzem de construcció de tota la comarca de Llevant.

No es conserva res del mobiliari original, però a la façana de la part del darrere de l’establiment encara hi ha unes rajoles que són de quan el primer propietari va iniciar l’activitat.

Foto ruta