Cas Sastre Cardona

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cas Sastre Cardona

 

Cas Sastre va ser fundat l’any 1953 per José Cardona Serra i Catalina Allés Pons, i amb el pas dels anys es va convertir en una botiga de confecció d’home i dona, merceria i llenceria. Actualment, està regentada per la seva filla, Maria, i per Asun Pons Gonyalons, casada amb José Luís, també de Cas Sastre.

Durant els seus inicis, José Cardona no va deixar de formar-se, fent cursos per correspondència i passant caps de setmana a Barcelona fent aprenentatges a l’Acadèmia Rucosa, aprofitant per visitar diferents sastres que el dirigien i l’informaven de les noves tècniques i tendències.

La feina del sastre era la d’agafar les mides, ho apuntava tot en una llibreta, que encara guarden els seus fills i on es pot comprovar que la majoria de gent del poble de Ferreries i des Migjorn Gran eren clients de la seva sastreria. Sols feia roba d’home, exceptuant la roba de la seva dona i filla, i s’ocupava dels vestits de primera comunió i de la vestimenta dels caixers de Ferreries i es Migjorn Gran. Quan la feina de sastreria va anar a la baixa, encaminaren el negoci cap a la confecció d’home i de dona, que era el que més es demanava.

L’any 1961, es va fer la primera gran reforma de la botiga, amb l’obertura de dos grans mostradors.

Foto ruta