Cas Seller

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cas Seller

 

No sabem exactament quan va començar el negoci de Cas Seller, però es pensa que va ser a la segona meitat del segle XIX, quan en Martí Bagur Bagur va instal·lar el negoci al carrer de Pere Martorell, a Ciutadella. El seu fill Martí va ser qui va continuar treballant de selleter a la casa familiar.

Als seus inicis el negoci comercialitzava sobretot productes relacionats amb el camp, especialment amb la creació d’adobs d’arreus i guarniments per a cavalls i altres bísties de càrrega.

Així com avançava el segle XX la selleria va perdre pes davant la introducció dels cotxes i, per tant, Cas Seller va diversificar la seva activitat. Començaren a realitzar encàrrecs per a fàbriques de sabates i iniciaren la fabricació pròpia de cinturons de cuir, maletes de pell de porc o cubetes per dur-hi mostraris de sabates.

A l’any 1950, compraren la casa del carrer de Pere Martorell, on hi traslladaren el taller del negoci. El 1960 es va inaugurar part de la botiga amb la venda d’articles de marroquineria fabricats artesanalment i la realització d’adobs, com ara posar ullets a les sabates o folrar sivelles de la mateixa pell. Totes les feines esmentades anteriorment varen seguir fins a la jubilació d’en Martí a final de la dècada dels anys seixanta.

El 1980 Cas Seller va tornar a canviar la ubicació de la botiga i el taller a l’avinguda del Conqueridor, on actualment segueix oferint els seus productes. Des de l’any 2000 i fins a dia d’avui, Sebastià Bagur Moll, quarta generació de la família, n’està al capdavant del negoci, on continuen amb la venda d’articles de marroquineria de fabricació artesanal, com ara cinturons de cuir, peces per encàrrec, adob de maletes, etc.

Destacar com a curiositat que encara fabriquen les guindoles, que és el capell de dos becs que porten els caixers durant les festes de Menorca.

Foto ruta