Casa Calicó

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Casa Calicó

 

El 1941 Guillem Tomàs va fundar Casa Calicó, establiment especialitzat en la venda de tot tipus d’articles relacionats amb la pesca i el submarinisme. L’any 1970 en va agafar el relleu el seu fill Guillem.

Avui dia, Casa Calicó continua rebent els clients a les seves botigues de la mà de Guillem Tomàs, net del fundador, i de la seva dona, Assumpta Santandreu, que estan al capdavant del negoci des de l’any 2010. Aquesta data coincideix aproximadament amb el tancament del local del centre de Palma, després de més de setanta anys com a referent d’articles de pesca. Actualment, tenen botigues al Portitxol (1994) i a Eivissa (2014).

El negoci, que va començar oferint articles per a pescadors, ha derivat cap a la pesca esportiva, la recreativa i la submarina ja que, tal com asseguren els actuals propietaris, «és necessari reinventar-se i adaptar-se a la demanda de la clientela».

Quan s’entra a l’interior del local, podem apreciar les bigues de fusta de color blanc, característiques de les cases antigues del Portitxol. Al local, a més de l’espai de venda, hi ha una rebotiga que serveix de dipòsit i de magatzem.