Casa Capellana

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Casa Capellana

 

Els orígens de Casa Capellana es remunten a Sóller, on va néixer el negoci. Joana Maria Pomar, padrina dels actuals propietaris, se’n va anar a viure a Inca quan es va casar amb el sabater Jaume Forteza Valls. Devers l’any 1920, hi va traslladar la carnisseria i va decidir anomenar-la amb el malnom pel qual coneixien el seu home a Inca. En aquells temps, també anava a vendre alguns dies al mercat. Va ser l’any 1937 quan va obrir la carnisseria i va continuar amb el costum d’anar a vendre al mercat. Raimundo Forteza, un dels actuals propietaris, calcula que ja hi havia dues generacions del negoci a Sóller, segons el que ha descobert amb el boca-orella familiar.

Després, el negoci va passar de la fundadora al seu fill Miquel Forteza Pomar i a la seva dona Francisca Cárdenas, que donaren l’impuls necessari per convertir l’establiment en allò que és a dia d’avui.

A finals dels anys 80 varen continuar amb el negoci els fills del matrimoni, Jaume i Raimundo, juntament amb la seva dona, Antònia Genestra, tercera generació i actuals propietaris que mantenen la carnisseria al mateix local de sempre, a la casa familiar del carrer General Luque. En l’actualitat, a més de la venda de carn, la seva especialitat és també l’elaboració de productes típics de matances d’una manera tradicional i artesana.

Jaume i Raimundo regenten la carnisseria amb molt d’orgull i passió pel tracte personalitzat que ofereixen als seus clients, i encara que no tenen gaire clar quin serà el futur del negoci, continuen amb la il·lusió del primer dia.

Foto ruta